Aikuisen naisen seksuaalisuus – mitä se on?Jo aikuisen naisen ikään päässeenä päätin kirjoittaa meille kaikille tärkeästä aiheesta, seksuaalisuudesta elämässäni kaiken jo eletyn jälkeen.

Millaista on herätä huomioimaan omaa minuutta tässä iässä, tässä vartalossa, näissä tunnelmissa ja jaksamisessa, työelämän pyörityksessä, ihmissuhteiden viidakossa, aikuisten lasten vanhempana ja teinin äitinä. Kuka minä sitten olen? Olen nainen, jolla on ollut edellä mainittujen lasten lisäksi kolme pidempää liittoa. Taustalla on vuosia yksinhuoltajuutta ison perheen keskellä, läheisten ihmisten menettämistä ja työelämää jo teinivuosista saakka.


On ollut arvokkaita vuosia moninaisissa tehtävissä työelämässä ja sen ulkopuolella. On ollut ihmissuhteita, pidempiä ja lyhyempiä, on vakinaisuutta ja irtosuhteita. On eletty niin vauhdikkaita kuin seesteisiäkin vuosia. Kaikessa yhdistävänä tekijänä on pitkälti se, että olen ollut olemassa muita varten, toisten tarpeisiin vastaten, saaden toki itsekin ilonmurusia mutta pääpaino on ollut toisten miellyttämisessä ja tarpeiden täyttämisessä. Olen hakenut kokonaisvaltaista hyvää oloa olemalla tarpeellinen suorittaja.


Hetki hiljaisuutta arkisiivotussa kodissa. Sytytän kynttilöitä, paljon, kaikkialle. Laitan musiikkia soimaan ja vetäydyn mukavaan istuimeen kuulostelemaan itseäni. Mitä kaipaan juuri nyt? Mikä olisi ihan parasta just nyt ? Mitä minulle kuuluu? Tänään en ole väsynyt arjestani, työ ei ole vienyt kaikkia mehuja. Tällä hetkellä on hyvä olla näin, ilman omaa vakituista aikuista ihmissuhdetta. Miksi? Mietin sitä yllättävän usein. On tullut aika keskittyä minuun, siihen kuka olen, mitä haluan ja miten sen voin saavuttaa tai löytää tyytyväisyyden elämässä itseni kanssa. Opettelen arvostamaan minua. Opettelen kuuntelemaan itseäni ja ennen kaikkea vastaamaan saamiini viesteihin, tarpeisiin. Opettelen olemaan itselleni ystävällinen ja rakastava, sillä niinhän pyrin kohtelemaan kaikkia muitakin. Silti kaipaan todella usein toisen aikuisen ihmisen läheisyyttä ja kosketusta. Rakastan halaamista ja halaankin lähes aina kaikkia kohtaamiani ihmisiä. Mutta mitä kaipaisin nyt…olisi ihana kun joku hyväilisi edes vähän, pitäisi lähellä. Olisi tässä, nyt olemassa.

Yksin eläminen on valinta. Se antaa tilaa kaltaiselleni aikuiselle naiselle tutkiskella itseäni ja elämääni vapaasti loukkaamatta toista ihmistä.
Olen aina ollut vahvasti seksuaalinen ihminen. Seksi on ollut erittäin tärkeä osa minua ja olen aina pitänyt siitä, väsyneenäkin, arjen keskellä, suoritteenakin, jopa kylmänä suoritteena on jokin osa minussa saanut siitä aina jotain.

Vahvassa seksuaalisuudessa on sellainen huono puoli, että siten voi huomaamattaan ”syödä” puolison tai kumppanin olemattomaksi. Vaikka en koe olevani vaativa, olen nähnyt, miten toinen sielunsa ja persoonansa puolesta pienenee liki olemattomaksi, syystä tai toisesta ei kykene enää vastaamaan tarpeisiini ja sehän kasvaa lumipallon lailla esteeksi arkeen. Loitontaa ihmiset toisistaan. Tätä olen monesti pohtinut, että miksi minulle käy näin ja että onko tässä maailmassa edes olemassa niin vahvaa ihmistä, että hän säilyy vahvana ja jaksaa kohdata minut aina vain, kykenee olemaan se suuri vahva sielu…jonka kanssa olisi hyvä olla ja hänenkin olisi hyvä olla.

Tunnemuistissa on paljon tietoa, tuntemuksia ja asioita, jotka heräävät uudelleen ja uudelleen ja herättävät halun, joka vaatii seksiä hiljentyäkseen. Sisälle syttyy palo jonka voi sammuttaa kaikessa rauhassa tai pikaisessa hetkessä. Niin tai näin, tunne on miellyttävä. Kutina mahan pohjassa, selkärangassa, jopa sukupuolielimissä ja rinnoissa saakka on ihan miellyttävä tunne. Se saa hymyn kareen kasvoille tai ainakin mielen mutkiin piiloon heräämään, on mielikuvia ja tunnemuistia hyvistä hetkistä ja upeista kokemuksista joita on saanut elämässä kokea toisen ihmisen sylissä ja lähellä.

Mikä meille ihmisille on tärkeää? Kosketus ja hyväksytyksi tuleminen. Siinä on avaimet jo moneen maailmoja syleilevään kokemukseen. Miten koskettaa toista? Itseä ? Varmasti, vahvasti ja silti hellästi ja arvostaen. Kosketuksella viestimme toiselle paljon. Minä pidän itsevarmasta ja vahvasta kosketuksesta, kokonaisvaltaisesta otteesta, joka viestii samalla tietävänsä mitä tekee ja sen, ettei pelkää minua ja energiaani. En pidä hipsuttelusta, en kädestä jossa ei ole vahvuutta ja uskallusta. En nauti sellaisesta läheisyydestä, jossa toinen ei uskalla tulla ja olla omana itsenään, vahvana itsenään lähellä minun vahvuuttani. Tuollaisissa kohtaamisissa tiedän siirtyväni suorittajaksi tyrmäten toisen mahdollisuuden kokea olevansa antajan asemassa. Se ei tarkoita, ettenkö nauttisi hetkestä mutta kokonaisvaltaisuus siitä katoaa ja tiedän, että parempaakin olisi voitu kokea. Niin. Siinä yksi aikuisen naisen vahvuuksista joskin samalla myös pelottava piirre; tiedän mitä haluan ja muunnun sen mukaan.

Olen kokenut monenlaista kosketusta samankin ihmisen kanssa. Opetellut elämän eri vaiheiden merkityksiä kosketukseen ja kohtaamiseen. On aikoja jolloin seksuaalisuus meissä huutaa suorittamista vaikka maailma painaa ja mukana on väsymystä, ärtymystä. Silloinkin on hyvä kuunnella itseään, on hyvä tyydyttää tarve toista loukkaamatta. Aina ei ole se hetki kun kaikki on hyvin ja herkällä korvalla ja tunnelmatajulla edetään täydellisyyteen. Ei, arki tuo omat sävynsä kaikkialle. Silti seksielämä voi olla hyvää. Paremmat hetket ovat kirsikoita kakun päällä. Toisaalta miehet ja naiset ovat tässä hyvin eriarvoisessa asemassa. Naisena voin suorittaa aktiakin vaikkei huvittaisi tai en ole edes oikein läsnä tai murheet painavat ja arki haastaa – miehelle tämä vastaava tunnelma voi olla este aktin onnistumiselle.

Aikuisena ei ole kiire minnekään. Suorituspaineita ei enää ole. Sisältö on suorittamista tärkeämpää. On paljon asioita joita voi paikata toisella. Ei ole olemassa yhtä oikeaa ihanaa ja oikeaa tapaa kokea seksiin liittyviä asioita. Tärkeintä on osoittaa kunnioitusta toista ja itseä kohtaan. Arvostaa sielua joka asuu jokaisessa. Ottaa selvää, mikä on tämän hetken tärkein tarve. Tarttua siihen ja antaa itseen ja toiseen luottaen asioiden tapahtua.

Seksuaalisuus sinällään on paljon laajempi käsite. Olen siirtynyt elämässä itselleni uuteen vaiheeseen. Enää en elä lapsiperheen ruuhkavuosia, en yksinhuoltajana enkä suhteessa olevana naisena.
Kuten jo aiemmin mainitsin, tarvitsin omaa tilaa. Olen omasta tahdostani ilman suhdetta. Sinällään omaan minään, omaan seksuaalisuuteen tutustumisen kannalta on aivan sama olenko suhteessa vaiko en.

On aika hienoa tiedostaa se tosiseikka, että kokemusta on. On mukava kuulla toiselta ihmiseltä olevansa ihana ja paras jossain. Vaikkei se ole itseisarvo millekään mutta sellaiseen on mukava vastata hyvillä mielin, että kyllä näillä kilometreillä jo jotain osaa. Tuollaisen keskustelun jälkeen on miellyttävä pysähtyä miettimään ja kiittämään. Tämä elämää nähnyt elimistö, kaikkine venähtämisineen, synnytyksineen, imetyksineen, vähine unineen ja huonosti kohdeltuna ja heikosti huollettuna on silti sellainen koti sielulleni, että olen saanut kokea paljon ja koen edelleen. Voin myös tämän päivän minäni kanssa antaa toiselle hyviä kokemuksia ja sekin on hienoa.

Aiemmin jo mainitsin, että aikuisuuden parhautta on se, ettei ole kiire minnekään. Ei varsinkaan seksin kanssa. On jo ymmärrystä, että hyvään kokemukseen tarvitaan enemmän kuin pikainen hutiloitu pano jossain. Minussakin on tuntoaisti kaikkialla. Ei raskausarven venähtäneessä kohdassa mutta sen reunalla kyllä ja sen alla elää nainen, joka tunnistaa asioita, kosketusta ja kohtaamista vähintään yhtä vahvasti kuin ennen kaikkea kokemaansa, silloin ennen nuorena.
Ryppyjen ja ruttujen takana on kauneutta ja viisautta. On aikaa etsiä vaihtoehtoja, joiden avulla voi kokea jotain tuttua ja jotain uutta. Ilokseni olen saanut tutustua myös seksivälineiden laajentuneeseen maailmaan. Nykyään on saatavilla mm. oikeasti kauniitakin dildoja. Sellaisia voisi laittaa vaikka vitriiniin. Mutta, elän kuitenkin Suomessa, jossa tällaiset aiheet ovat vielä hieman arkoja. Kaverit ja lapsenikin kokisivat vierailunsa varmasti hankalaksi, jos näitä kauniita tuotteita olisi heidän nähtävissään. Eikä toki tarvitse ollakaan, ne ovat aikuistenkin naisten omia ihania salaisuuksia. Kauniita ja niin miellyttäviä materiaaleja käsitellä, silkkisiä…kannattaa kokeilla, suosittelen.

Istun edelleen kynttilöiden ympäröimänä. Nautin hetkestä ja ajatusten juoksusta. Kyllä, panettaisikin mutta juuri nyt ei ole sen aika. Ilahduin tunteesta. Elimistöni haluaa vielä kokea seksuaalista mielihyvää. On hyvä ikä olla aikuisen naisen iässä tässä elämässä.
Jatkan matkaani tutustuen itseeni. Tulen kertomaan joskus toisena hetkenä mm siitä, miten toteuttaa seksuaalisuutta aikuisena naisena. Itselläni ei vielä ole kokemusta vaihdevuosien tuomista haasteista mutta viereltä olen saanut useita tarinoita seurata ja sekin on oman kirjoitelman mittainen aihe.

Oli hauska tutustua sinuun, jatkan tutustumista minuun. Sinä, joka tätä luit, muista kosketuksen merkitys kaikissa hetkissä. Uskalla. Ole vahva. Tai ole ainakin oma itsesi

Terveisin Ansku

XOXO//ihanaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *