Seksiin panostamalla löydät sänkyyn uudenlaista säpinää

Seksi on mukavaa – yksin ja yhdessä. Seksi vähentää stressiä ja lähentää kumppaneita. Monesti makuuhuoneen puolelle kaipaisi kuitenkin lisää kipinää, sutinaa ja säpinää. Pitkään parisuhteeseen syntyy helposti turhankin paljon rutiineita. Nyt on aika ravistella niitä hieman!

Listasimme 10 vinkkiä, joiden avulla tuot suhteeseen sutinaa ja sänkyyn säpinää. Näiden avulla löydät läheisyyden kumppanisi kanssa uudestaan:

Kokeile seksihaastetta

Seksihaaste voi herättää halut uuteen nousuun. Seitsemän päivän seksihaaste tuo luonnollisesti vipinää vällyihin, mutta saattaa herättää haluja enemmänkin – ja pidemmäksi aikaa. Seksi voi olla parasta huumetta: siihenkin jää koukkuun.

Sano se ääneen

Sanat ovat tärkeitä myös makuuhuoneessa. Kerro toiselle, jos et pidä jostakin, mitä hän tekee. Kerro toiselle, jos jokin asia saa sinut nauttimaan läheisyydestänne vieläkin enemmän. Kerro, mikä tuntuu hyvältä ja mikä taas ei. Jos puhuminen tuntuu pelottavalta, voihki kovempaa nautinnon hetkellä. Aloita pienillä asioilla. Myöhemmin puhuminenkin voi olla jo luontevampaa, vaikka kyse onkin intiimeistä asioista. Pelkkä seksistä puhuminen voi olla kiihottavaa.

Keskity nautintoon

Orgasmi on ihana päätös seksille, mutta sen ei tarvitse olla ainoa päämäärä – varsinkaan mikäli sen saavuttaminen esimerkiksi naiselle on jo valmiiksi vaikeaa. Joskus tekee hyvää unohtaa koko täyttymys ja keskittyä nauttimaan toisen kosketuksesta. Hellä hetki voi olla pelkkää hyväilyä tai sisältää yhdynnän. Orgasmia voi pitää bonuksena nautinnon ohella.

Sooloile

Masturboi, runkkaa, harrasta sooloseksiä, tyydytä itseäsi… Omaan kehoon tutustuminen parantaa seksiä myös kumppanin kanssa. Tutustumalla kehoosi saat selville, mistä pidät tai mistä et pidä. Kosketa ja kokeile rohkeasti. Masturboinnin myötä seksikin alkaa kiinnostaa uudella tavalla.

Yllätä kuumalla viestillä

Tuhmien, kiihottavien viestien lähettäminen keskellä päivää voi olla kuumempaa kuin kuvittelisi. Yllättävä, kuuma viesti kesken tylsän palaverin piristää kummasti ja saa ajatukset siirtymään toviksi yhteisiin hetkiin. Viesti toimii eräänlaisena esileikkinä ja töiden jälkeen kotiin saattaakin tulla kiimainen kumppani. Kiihottavien viestien lähettäminen tekee hyvää parisuhteelle.

Riko rutiineja

Vaihtelu virkistää – mikä klisee! Siksi se onkin varmasti totta. Luovu rutiineista edes hetkeksi ja näytä kumppanillesi, kuinka suhteen saa kukoistamaan heittäytymällä uusiin asioihin. Se voi olla uusi seksiasento, tutustumista yhdessä seksileluihin, seksin harrastaminen uudessa paikassa tai tavallisesta poikkeavaan aikaan. Vietelkää toisenne uudestaan.

Huolehdi itsestäsi

On ehkä hankala tuntea olonsa seksikkääksi ja halutuksi, jos ei ole sinut itsensä tai kehonsa kanssa. Epävarmuus on ikävä tunne. Pidä huolta itsestäsi ja tee sellaisia asioita, joista nautit eniten. Kun olosi on itsevarma, se näkyy myös kumppanillesi. Mikään ei ole itsevarmuutta seksikkäämpää.

Suunnittele romanttinen treffi-ilta

Mitä teitte yhdessä suhteenne alussa? Onko jokin treffi-ilta jäänyt erityisesti mieleen? Toteuta aiemmin toiminut deittikonsepti tai keksi jotain ihan uutta. Mieti, millaisista asioista kumppanisi on viime aikoina puhunut. Löytyisikö sieltä toteuttamisen arvoinen idea?

Kiinnitä toiseen huomiota

Pitkässä parisuhteessa kumppania alkaa usein pitää itsestäänselvyytenä. Toista ei huomioi enää samalla tavalla, esimerkiksi kukkakimpulla, jalkahieronnalla tai valmistamalla työpäivän päätteeksi romanttisen illallisen. Parisuhteen ei tarvitse olla prioriteettien listalla välttämättä ensimmäisenä, mutta ei sen sovi viimeisenäkään olla. Pienillä eleillä voit saada toisen tuntemaan itsensä erityiseksi.

Jätä paineet makuuhuoneen ulkopuolelle

Intiimitilanne saattaa mahdollisen tauon jälkeen jännittää. Viimeinen asia, mitä hetki kaipaa, on liikaa odotuksia. Se lisää paineita ja voi pilata koko homman ennen kuin itse asiaan on edes päästy. Edetkää rauhassa ja tutustukaa toistenne kehoihin uudestaan. Pitkä tauko saadaan murrettua ja välillänne on jälleen syvempi yhteys.

Poimi vinkkejä vipinään myös kavereilta

Kaikki vinkit eivät sovi kaikille, mutta poimi näistä mieluisimmat kokeiluun! Toivottua säpinää saattaa toki löytyä ihan sattumaltakin asioista, joita listassa ei edes mainittu. Pidä silmät ja korvat auki. Poimi vinkkejä ystäviltä.

Stressiä seksielämän piristämisestä ei kannata – tai edes saa – ottaa. Se todennäköisesti tekisi projektille ainoastaan hallaa. Tärkeintä on löytää rentous ja sellainen ilo, joka seksiin liittyi suhteen alussa. Halut tuskin ponnahtavat aivan samalle tasolle kuin alkuhuuman aikaan, muttei sekään tietysti täysi mahdottomuus ole. Vilpittömät onnittelut, jos näin käy!

Vinkeistä huolimatta on hyvä muistaa, ettei seksiä ole pakko harrastaa! Pariskunnat ja parisuhteet ovat erilaisia. Kaikki eivät harrasta seksiä kolme kertaa viikossa, eivätkä edes sitä keskimääräistä kertaa viikkoa kohden. Osa pariskunnista harrastaa seksiä kerran kuussa, jos silloinkaan. Sekin on ihan ok!

Seksiin panostamalla löydät sänkyyn uudenlaista säpinää

Aseta parisuhde etusijalle ja nauti kumppanistasi. Paljas iho toisen kehoa vasten on helppo tapa syventää välejänne.

xoxo //ihanaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *